Interes mare pentru construcţia sectorului Poarta Sălajului-Nuşfalău, care cuprinde şi Tunelul Meseş

Foto: Asociația Pro Infrastructura/ captura youtube

Şapte oferte au fost depuse pentru construcţia celor 41 de kilometri din Autostrada Transilvania, dintre Poarta Sălajului şi Nuşfalău, care cuprinde şi tunelul Meseş, a anunţat, luni, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„CNAIR a anunţat astăzi depunerea pentru proiectarea şi execuţia subsecţiunilor Poarta Sălajului- Zalău (inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseş) şi Zalău-Nuşfalău (cu o lungime totală de 41 de km). Fiecare dintre constructorii şi proiectanţii din România-Bosnia Herţegovina, Turcia şi Italia care au depus oferte au în faţa lor o imensă provocare. Vorbim de o lucrare extrem de complexă ce implică execuţia faimosului Tunel Meseş (cu două galerii) în lungime de 2,89 km şi cu 2 benzi de circulaţie pe sens, precum şi construcţia a 65 de viaducte, poduri şi pasaje”, a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Durata de realizare a contractului este de 78 de luni dintre care 18 luni destinate proiectării şi 60 execuţiei, iar sursa de finanţare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile.

„Valoarea estimată este de 7,48 miliarde lei fără TVA, iar finanţarea va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile”, a scris Pistol pe reţeaua de socializare.

Distribuie informația
Alte știri