Interes mare pentru execuția lucrărilor viitoarei centuri a Bihariei

Vineri, 10 februarie a fost termenul limită prevăzut în procedura de licitație pentru depunerea ofertelor în vederea construirii centurii Biharia, în nordul municipiului Oradea.

6 constructori au depus oferte: Drumuri Orășenești, Dumexim, Asfamix, Porr Construct și Precon Transilvania.

De săptămâna viitoare comisia de evaluare va trece la verificarea documentațiilor. După evaluarea de eligibilitate, se va trece la analiza ofertei tehnice și a celei financiare.
În condițiile în care nu vom fi contestații, în luna mai ar urma să se semneze contractul de execuție. În termen de două săptămâni de la semnarea contractului vor începe efectiv lucrările.

Centura Biharia are aproape 9 km și este compusă din două tronsoane: drumul ce va lega localitatea Paleu de centură, în lungime de peste 3 km, respectiv , drumul ce ocolește localitatea Biharia, prin dreapta, la ieșirea din Oradea spre Satu Mare, având peste 5,5 km, practic centura propriu-zisă.

„În vara anului viitor ar trebui să finalizăm lucrările. Finanțarea va fi asigurată, într-o primă etapă, din bugetul Consiliului Județean Bihor și, în a doua etapă, din toamnă, din fonduri europene. Centura Biharia face parte din rețeaua de centuri metropolitane ce vor descongestiona traficul rutier la ieșirea din Oradea și tranzitarea localităților din zona limitrofă”, spune Ilie Bolojan, presedintele CJ Bihor .

Distribuie informația
Alte știri