Interesul oradenilor pentru bugetarea participativa mai scazut decat la prima editie

25 de proiecte au fost depuse in ultimele doua luni si jumatate luni in cadrul celei de-a doua sesiun în cadrul bugetării participative care continuă până la data de 31 octombrie.

De la 1 august, dată la care a demarat această nouă sesiune și până în prezent, au fost depuse proiecte care privesc: construirea primului skatepark din Oradea în vecinătatea noului parc sportiv Salca III; acoperirea pârâului de pe str. Lacul Roșu; crearea unui coridor verde pe liniile de tramvai și reabilitarea străzii Corneliu Coposu; amenajarea unui parc și a altor spații publice în Cartierul Tineretului sau amenajarea de rastele securizate în cartierele de blocuri.

În final, vor fi selectate câte 10 proiecte care vor fi cuprinse în bugetul local. Valoarea bugetului propus în cadrul procesului de bugetare participativă este de 1.500.000 euro/an bugetar. Valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 200.000 euro, inclusiv TVA. La această campanie pot participa persoane fizice care au domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Oradea şi care au împlinit vârsta de cel puţin 18 ani.

Depunerea proiectelor se poate realiza prin platforma on-line dedicată bugetării participative (activ.oradea.ro), dar și în scris prin depunerea la registratura primăriei

Distribuie informația
Alte știri