„Interferențe plastice” cu Iulia Mago, studentă a secției de Arte Decotative

La cafeneaua literară R&R a avut loc vineri seară , în cadrul proiectului Impuls organizat de Kiwanis Art și și Departamentul de Arte Vizuale al Facultății de Arte, expoziția Interferențe plastice a Iuliei Mago, studentă a secției de Arte Decotative.

” Lucrările alese pentru această expoziție se constituie ca jaloane pe acest drum al căutării de sine. Aflată pe acest drum, Iulia se străduiește să-și clarifice relația pe care o are cu materialele pe care le folosește, precum și cu tehnicile cele mai potrivite pentru abordarea fiecărui tip de material. De aici diversitatea acestor lucrări: materialele folosite variază între hârtie și textile, iar printre tehnicile folosite sunt desenul, pictura, colajul, monotipia, broderia, coaserea, colajul textil. Temele abordate sunt și ele diverse, regăsindu-se totuși, ca o constantă, inspirația din lumea vegetală, natura fiind mereu un punct de pornire pentru artistă, un spațiu în care își caută atât subiectele, cât și motivația. Mai putem constata o tentativă de îndepărtare de figurativ prin structuri geometrice, puse în valoare printr-o ornamentație bogată, dar simplă (linii și puncte). Este ramarcabil faptul că Iulia Mago are curajul de a manipula aparent orice tip de material, ea pornind de la convingerea că fiecare material ascunde potențialități creative proprii, care așteaptă să fie dezvoltate. ” – se arată în materialul publicat de Ștefan Gaie.

Cei prezenți la eveniment au remarcat cu surprindere cât de firesc s-au integrat lucrările în spațiul cafenelei literare R&R, atmosfera creată fiind una prietenoasă și caldă.

Distribuie informația
Alte știri