Internet GRATUIT în spaţii publice. Vezi care sunt localităţile din Bihor câştigătoare

Comisia Europeană a anunţat, vineri, municipalităţile câştigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, iar 225 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless.

În total au fost alocate 42 de milioane de euro pentru toate cele 2.800 de municipalităţi din întreaga Uniune Europeană (UE) care vor beneficia de finanţare, potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de CE. Astfel, cele din România reprezintă 8% din total. Din Bihor sunt: municipiul Beiuş, Vadu Crişului, Şinteu, Borş, Sâniob, Sârbi, Lăzăreni.

Bonurile pot fi utilizate de localităţile selectate pentru a pentru a achiziţiona şi instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau pieţele publice.

Costurile pentru întreţinerea reţelei vor fi acoperite de localităţi. Reţele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal. Finanţarea va fi acordată numai reţelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente şi cu o calitate similară în acelaşi spaţiu public.

„Localităţile care nu au fost câştigătoare în această rundă vor avea încă trei oportunităţi de depunere a cererilor de finanţare prin WiFi4EU. Până în 2020, în total, vor fi alocate 120 de milioane de euro din bugetul UE pentru aproximativ 8.000 de localităţi din toate statele membre, precum şi din Norvegia şi Islanda”.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri