Intervenţia salvamontiştilor din mai multe judeţe, inclusiv Bihor, pentru recuperarea unui spaniol blocat într-un perete din masivul Făgăraş

Foto: Salvamont Gorj

Salvamontişti din mai multe judeţe, aflaţi la o acţiune de pregătire în masivul Făgăraş, intervin joi pentru salvarea unui cetăţean străin care este blocat într-un perete de sub vârful Vânătoarea lui Buteanu, a informat preşedintele Salvamont România, citat de Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, acţiunea de salvare trebuie să se desfăşoare terestru, pentru că în zonă vremea este nefavorabilă, vântul bate cu transport de zăpadă şi plafonul de nori este foarte jos, astfel încât nu este posibilă intervenţia unui elicopter.

„Aflaţi la o acţiune de pregătire în masivul Făgăraş, salvamontiştii participanţi la curs au auzit strigăte într-un perete de sub vârful Vânătoarea lui Buteanu. Acţiunea de pregătire a fost întreruptă imediat şi salvamontiştii au început să organizeze echipele de intervenţie. Astfel, o echipă de prim-răspuns se deplasează la locul accidentului pentru a face primele evaluări, restul salvamontiştilor pregătesc echipamentul de prim-ajutor, targa de recuperare şi vor analiza modalitatea de recuperare a victimei şi traseul de deplasare către Bâlea. Din echipa de intervenţie fac parte salvamontişti din Sibiu, Gorj, Alba, Cluj, Poiana Braşov, Bihor, Mureş, Prahova, Harghita, Satu Mare, Sinaia şi Zărneşti”, a transmis Sabin Cornoiu.

„Acțiune cu final fericit . Persoana cu probleme, un cetățean spaniol, echipat necorespunzător pentru sezon și tipul ascensiunii, chiar în adidași, avea doar probleme medicale, un început de hipotermie si era blocat în perete.

Salvamontiștii au ajuns la el, l-au pregătit și coborât în siguranță din perete, deplasându-se apoi către telecabina pentru a-l trimite la baza muntelui”, au adăugat reprezentanții Salvamont România.

Distribuie informația
Alte știri