Intervenție a salvamontiștilor bihoreni la Cetatea Piatra Șoimului după ce un tânăr a căzut de la 8 metri intr-un vâlcel abrupt

Nu departe de Aleșd, pe un versant calcaros abrupt care străjuiește valea Șinteului, se află ruinele cetății medievale Piatra Șoimului. Despre cât de dificil de cucerit era această cetate a aflat-o pe pielea lui un bihorean, de 24 ani, pasionat de istorie locală care, in timp ce vizita ruinele a alunecat și a căzut circa 8 m, intr-un vâlcel abrupt care se deschide la baza zidului de piatră, rămânând blocat pe un prag. Însoțitorul tînărului a apelat imediat la 112 pentru a cere ajutor, anunță Salvamont Bihor.

La fața locului au intervenit salvatorii montani din cadrul Serviciului Judetean Salvamont-Salvaspeo Bihor care asigură permanența in zona Defileului Crișului Repede si un echipaj EPA-SMURD de la Aleșd. Salvatorii au constatat că tânărul pasionat de istorie a scăpat teafăr, cu ușoare escoriații și vânătăi astfel că a putut fi evacuat folosind un ham special din vâlcel folosind tehnici de coardă, fără a fi nevoie de imobilizare in targă. Tânarul a refuzat transportul la spital.

Cu toate că acest incident a avut un final fericit, salvamontiștii atrag atenţia tuturor turiştilor să abordeze cu precauţie zonele expuse unde există pericol de cădere în gol.

Distribuie informația
Alte știri