Interviu emotionant la A3. Mihai Neșu, față în față cu Mihai Gadea

Mihăiță Neșu a acceptat, luni, pentru prima oară să vină într-un studio de televiziune, la Sinteza zilei, cel mai urmărit talk-show din România, moderat de Mihai Gâdea.

„În această seară ne bucurăm de o premieră uriașă. Invitatul meu este un uriaș campion. Aștept acest interviu de opt ani de zile – toate televiziunile l-au invitat, toate televiziunile și l-au dorit în studiourile lor, dar pentru prima oară în acești ani de zil este într-un studio de televiziune.

Îi inspiră pe oameni de ani de zile. Minunea lui Dumnezeu se va vedea în această seară pentru că ea este în carne și oase”, a spus Mihai Gâdea, la începutul emsiunii.

MIHAI GÂDEA: Cum a fost perioada în care ai realizat ce ți s-a întâmplat și care e diagnosticul?

MIHĂIȚĂ NEȘU: La început nu am conștientizat foarte tare că e ceva foarte grav. Eram și intubat. Dupa aia la spital a fost o perioadă de tranziție în care eram mai preocupat să scap de tuburi. Neliniștea mare a apărut cănd am ajuns acasă de la centrul de reabilitare, după șase luni, și a trebuit practic să-mi reiau viața.

Atunci au apărut primele momente de neliniște că trebuia să-mi organizez viața și nu prea știam ce să fac.

MIHAI GÂDEA: A fost depresie? Ce a fost?

MIHĂIȚĂ NEȘU: Au fost de toate și au durat cam patru ani.

MIHAI GÂDEA: Ce a fost cel mai greu în acești patru ani?

MIHĂIȚĂ NEȘU: Să accept accidentul și să văd ce se poate face în condițiile acestea și să fiu mulțumit că viața merge mai departe. Un părinte de la Muntele Athos mi-a spus când am fost primele dăți și m-a văzut foarte trist: ‘Nu fii trist că nu câștigi nimic!’

Sunt cuvinte simple, dar parcă au avut o așa putere că atunci când am plecat de la Muntele Athos mi s-a schimbat sufletul și de fiecare dată când voiam să mă întristez parcă nu mai puteam.

MIHAI GÂDEA: N-au fost momente în care ai avut sentimentul că poate mai bine renunți?

MIHĂIȚĂ NEȘU: Nu. Să renunț nu am avut niciodată sentimentul, ci tot timpul m-am gândit că trebuie să fac ceva și Dumnezeu va schimba la un moment dat situația. Doar că în acei patru ani nu aveam răbdare deloc și voiam să se schimbe instantaneu. Din tristețe și deznădejde să fie bucurie, liniște și nicio durere.

MIHAI GÂDEA: Erau un om credincios înainte de acest accident?

MIHĂIȚĂ NEȘU: Dacă mă întrebai acum 8 ani spuneam că da, dar dacă mă întrebi acum și mă gândesc la cum eram eu atunci, nu. Citeste mai departe

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri