Interzis la pescuit din 9 aprilie! Există totuși o excepție

Foto: facebook/ garda de mediu

Începând de sâmbătă, 9 aprilie, începe sezonul de prohibiție la pescuit. Persoanele care sunt prinse la braconaj vor fi amendate și riscă să-și piardă dreptul de a pescui pe o perioadă de 3 ani, anunță Garda Națională de Mediu.

Perioada de prohibiţie la pescuit va începe în 9 aprilie iar faptele de braconaj constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă de până la 3 ani, arată Garda Naţională de Mediu într-o postare pe Facebook.

În habitatele piscicole naturale, măsurile de prohibiţie se instituie pentru o perioadă de 60 de zile, în intervalul 9 aprilie – 7 iunie, iar în apele care constituie frontieră de stat prohibiţia este de 45 de zile, între 24 aprilie şi 7 iunie.

În perioada interdicțiilor, pescarii comerciali vor putea captura doar scrumbie, specie pentru care interdicțiile se aplică etapizat pe Dunăre. Aceștia se plâng, însă, din cauza capturilor mici – și de faptul că nu se acordă subvenții pentru când sunt afectați de restricții ori de condițiile meteo neprielnice.

Distribuie informația
Alte știri