Întoarcerea gojdiștilor la „Alma Mater”, un sentiment unic prezentat de un profesor de excepție/ VIDEO

De fiecare dată întâlnirea cu dascălul de excepție care a fost Marcela Bejan ne provoacă momente unice. Nu numai că redevenim pentru minute bune foști elevi dar simțim emoția unei lecții care ne merge la suflet.

Acum, într-o frumoasă zi de octombrie, când se sărbătorește la Oradea peste un secol de administrație românească și 78 de ani de la eliberarea orașului, profesorul Marcela Bejan ține să ne aducă aminte că s-au scurs 100 de ani de la vizita în urbea de pe Crișul Repede a regilor României: Ferdinand și Maria dar și să vorbească, așa cum doar un adevărat Tezaur uman al educației poate să o facă, despre liceul unde a predat ani buni. E vorba de actualul Colegiu Național „Emanuil Gojdu”, la porțile căruia ctitorii au așezat câte două coloane dorice ce sprijină delta sacră a antichității grecești: adevărul, binele, frumosul.

Despre timpul trăit acolo, unic, într-un liceu unic dar și despre familia gojdistilor răspândiți în cele 4 zări ale lumii vorbește Doamna Marcela Bejan. Dar mai bine să o ascultăm…

Distribuie informația
Alte știri