Intră în modernizare și parcul 22 Decembrie din Oradea. Cum va arăta la finalul lucrărilor

Parcul 22 Decembrie, cu o suprafață de 22.570 mp, nu a mai fost amenajat de mai mult de 10 ani. La ora actuală parcul arată necorespunzător, mobilierul stradal este degradat, spațiile de joacă sunt din plastic, care nu mai oferă siguranță și nu corespund nevoilor copiilor.

În cadrul lucrărilor propuse se are în vedere modernizarea și reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului velo, piste de alergare etc), iar prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, se propune un concept ecologic de amenajare a spațiilor verzi plantate.

Parcul va avea mai multe zone funcționale din punct de vedere al activităților și amenajărilor: loc de joacă cu suprafețe de tartan și așchii de lemn, facilități de agrement și sport: teren multifuncțional de sport cu dimensiuni de 19×11 m, finisat cu tartan, facilități moderne pentru toalete publice, va fi dotat cu wi-fi și panouri indicatoare și elemente de orientare, pistă de biciclete, coșuri de gunoi de lemn cu schelet metalic/beton și sac de plastic etc.

De asemenea, cișmelele de apă potabilă vor fi amplasate la intersecția mai multor puncte de interes, iar ca element de noutate cișmelele vor fi dotate cu bol pentru adăpat animale. În cadrul parcului se va amenaja o fântână cu joc de lumini în partea centrală a parcului, spre strada Horea.

Termenul estimat de execuție a lucrărilor este de 8 luni, iar valoarea investiției este de 10.637.931,41 lei, inclusiv TVA.

Distribuie informația
Alte știri