Intră în vigoare noile termene de valabilitate pentru pașapoarte

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, prin care valabilitatea pașapoartelor simple electronice crește la 10 ani.

“Valabilitatea pașapoartelor simple electronice este stabilită după cum urmează: 3 ani pentru persoanele care nu au împlinit 12 ani, 5 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 si 18 de ani, 10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 de ani”, se arată în lege.

Până acum, pasapoartele pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani expirau la 5 ani, iar pentru copiii între 12 si 18 ani valabilitatea documentului era de 3 ani. Legea a fost propusă dupa cozile infernale la care s-a ajuns ca românii să stea când trebuie să-și schimbe pașaportul. Mai ales în perioada de vara, când se intorc în țara si românii plecați în străinatate și vor să-și reînnoiască documentele, se ajungea la blocaj total.

Distribuie informația
Alte știri