Între seriozitate și voie bună cu Prague Cello Quartet

Sound of Oradea Festival a continuat aseară cu concertul Prague Cello Quartet. Cei trei violonceliști și contrabasistul din Cehia și Slovacia au oferit publicului aproape două ore de muzică, ce a purtat publicul în zona clasică, dar și în muzica jocurilor de calculator, jazz, musical și rock.

Fiecare piesă interpretată a fost prezentată de unul dintre membrii cvartetului în engleză sau în română Google Translate, muzicienii măgulind publicul prin complimentele la adresa Oradiei și a României, îndemnându-i să viseze, să își aducă aminte cu nostalgie de jocurile pe calculator, să mediteze la direcția în care îndreaptă unii compozitori muzica clasică, să savureze muzica și șansa de a trăi încă o zi.

Indiferent că a fost vorba de muzica jocului Bad Piggies (recunoscut de un spectator care a și câștigata un CD al cvartetului), de Humoresca lui Dvorak, de Roxane a lui Sting sau Csardas-ul lui Monti, ei au interpretat muzica cu vervă și virtuozitate, reușind în același timp să nu se ia foarte în serios și să facă show, stârnind zâmbete sau hohote de râs, dar și momente de nostalgie. Bohemian Rapsody sau Introducerea la musicalul Fantome of the Opera au scos brusc telefoane mobile la înregistrăre video.

Publicul i-a aplaudat frenetic pe cei patru muzicieni, care au oferit ca bis celebrul Csardas de Vittorio Monti.

Festivalul Sound of Oradea continuă azi, de la ora 20.30 în Piața Unirii cu spectacolul de balet al trupei Operei Naționale din Sofia.

Daniela Stoica

Distribuie informația
Alte știri