FOTO : Inundatii in zona Beiusului. In cel putin 3 localitati, apele au intrat in curtile oamenilor

UPDATE 2 :   Avertizarea hidrologica se prelungeste. Apele Bihorului raman periculoase. VEZI DETALII

UPDATE – COMUNICAT ISU

Forţele şi mijloacele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor acţionează pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice/hidrologice periculoase, manifestate în localităţile Beiuş, Drăgoteni şi Delani situate în zona bazinului Crişul Negru, aflat sub incidenţa Codului Portocaliu de inundaţii.
Începând de la ora 08.20, echipajele Secţiei de Pompieri Beiuş au fost mobilizate pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor abundente în curţile a patru gospodării situate în Beiuş, pe străzile Lucian Blaga (curte), Plopilor (curte şi o anexă), Republicii (curte) şi 1 Decembrie (curte), în beciul şi curtea unei gospodării şi pe un hectar de teren din localitatea Delani, respectiv pe strada Plopilor din Beiuş.
Totodată, în urma precipitaţiilor înregistrate şi a revărsării Văii Drăgoteni, au fost afectate Drumul Comunal 215 (parţial) şi zece gospodării din localitatea Drăgoteni (patru curţi, două beciuri, patru locuinţe).
La această misiune, coordonată de Prefectul judeţului Bihor, domnul Claudiu Pop şi condusă în teren de către Inspectorul Şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana”, General de brigadă dr. Baş Ioan, sunt mobilizaţi 40 de pompieri militari cu două autospeciale, trei autocamioane de intervenţie, 12 motopompe şi două bărci.
.

Ploile din ultimele ore afecteaza zona Beiusului. Pompierii au fost solicitati astazi sa intervina in municipiul de pe Crisul Negru unde au fost afectate 4 case dar si in localitati apropiate. Apa a intrat in 10 case din cartierul Delani, dar si in mai multe gospodarii din satul Dragoteni, din comuna Remetea.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, luni, noi atentionari privind inundatiile. ihorul e vizat de cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru superior şi afluenţi. Si asta in intervalul 13 iunie ora 18:00 – 14 iunie ora 14:00.

De asemenea, in Bihor, vizat de cod galben e bazinul hidrografic al Barcaului. Atentionarea aiIntrat in vigoare ieri la pranz si e valabila pana azi la ora 24.

foto : https://www.facebook.com/zoltartx

inundatii

Distribuie informația
Alte știri