Inundații/ La Beiuș s-a înregistrat o cotă istorică de 466 cm

Ministrul Tánczos Barna a convocat marți seară o nouă întâlnire de lucru, în sistem online, cu specialiștii MMAP din domeniul managementului inundațiilor, de la Administratia Nationala de Meteorologie RA, Administrația Națională Apele Române, Apele Române Crișuri și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor pentru a analiza ultimele evoluții ale situației hidrometeorologice. Intalnirea a fost decisa dupa ce INHGA a emiso nouă Avertizare Hidrologică care viza creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, iar bazinul afectat este Crișul Negru – sector aval confluență cu râul Holod. În aval, în zona de frontieră, nu sunt anticipate probleme.

Tot reprezentanții ABA Crișuri au informat că la Beiuș s-a înregistrat o cotă istorică de 466 cm.

In aceste condiții, noaptea trecuta a avut loc loc, la Prefectura Bihor, un Comitet Județean pentru Situații de Urgență, pentru a stabili măsurile necesare de intervenție.

Administrația Bazinală de Apă Crișuri au dislocat la fața locului forțe și mijloace de intervenție pentru a interveni operativ, în funcție de evoluția situației. Specialiștii ANAR monitorizează 24 de ore din 24 cursurile de apă aflate sub atenționări hidrologice și vor rămâne în teren în toată această perioadă pentru intervenții, în coordonare cu Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri