Invențiile lui Leonardo da Vinci, la Muzeul Orașului Oradea

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural a vernisat, marti, 15 octombrie 2019, prima expoziție din cadrul conceptului MoO Kids, unde părinți și copii de toate vârstele au fost invitați să cunoască, prin joacă, mașinăriile lui da Vinci. Conceptul e realizat în colaborare cu Attila Kun, administratorul (managerul expoziției), și Lajos Antal, cel care a reprodus aceste lucrări, după un studiu aprofundat de mai bine de un an.

„Schițe și mecanism, în realitate și jocuri virtuale Leonardo da Vinci” este noul proiect expozițional al Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, de la Cetate, care se bucură de un real succes. În acest an se împlinesc 500 de ani de la moartea genialului creator Leonardo da Vinci.

Obiectele expuse au putut fi testate atât de cei mari, cât și de cei mici. Vizitatorii pot experimenta senzații precum: zborul, alunecarea și cădere. Câteva din obiectele expuse sunt: ornitopter vertical, elicopter, tancul blindat, rulment, tambur mecanic, calea de mers pe apă, mănușa membranată, anemometrul și anemoscopul, fierăstrăul hidraulic, focul cu mortar, pasărea comedii, bicicleta, modalitate de parașută, asine, pinion, lanternă-roată dințată, asediu de arărare, catapulta, cama excentrică, Cohleea – „Șurubul lui Arhimede”, macaraua, odometru etc. Toate obiectele (invențiile) au fost confecționate din lemn și materiale naturale.

Intrarea în expoziție se face la ore fixe. Ultimul grup intră la ora 17:00, în luna octombrie, respectiv ora 16:00,
în noiembrie. Accesul este controlat pentru a putea asigura un flux de vizitatori, care să se bucure de toate obiectele. Pentru grupuri de peste 10 persoane se face programare. Costul unui bilet este de 10 lei/persoană (copil, adult). Pentru informații despre bilete și rezervări, puteți apela numărul de telefon: 0359 191 096, sau la adresa de email:contact@muzeulmo.ro, sau pe site-ul www.muzeulmoo.ro.
Ana-Maria Silaghi, Jurnalism, anul II,

Distribuie informația
Alte știri