„Invențiile unui geniu. Mașinile lui Leonardo” –magnet pentru bihoreni dar și pentru turiști. Video

Impactul pe care l-a avut expoziția „Invențiile unui geniu. Mașinile lui Leonardo” adusă din Florența a spulberat calculele organizatorilor. La o lună de la inaugurare, a fost vizitată de 7000 de persoane spune Aurel Chiriac, directorului Muzeului Țării Crișurilor. Va rămâne la dispoziția publicului până la data de 10 iunie.

Expozitia e gazduită în două încăperi ce grupează : maşini pentru zbor, maşini hidraulice, maşini civile, maşini de război, unde vizitatorii pot interacţiona cu 15 exponate făcute în mărime naturală. Ca şi inginer, Leonardo da Vinci a conceput, printre altele, maşini de zburat, un tanc, maşină de socotit, însă puţine din invenţiile sale au fost puse în practică în timpul vieţii sale.

De asemenea, în expoziţie există o sală interactivă cu patru computere unde doritorii vor putea descoperi informaţii despre Leonardo da Vinci, care a fost pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, filozof, anatomist, geolog, botanist și scriitor, fiind considerat cel mai de seamă reprezentant al perioadei renascentiste.

Programul expoziţiei este următorul: marţi, joi, sâmbătă de la ora 10.00-15.00; miercuri, vineri, duminica până 10.00-18.00. Programările pentru grupuri se fac la numărul de telefon 0259/479.918. Biletele costă 12 lei/adult, 6 lei/elevi, studenţi, pensionari. Copiii de până la 4 ani, cei instituționalizați şi veteranii de război beneficiază de gratuitate.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri