Investitia municipalitatii intr-o scoala privata a Fundatiei ”Lumina”, criticata aspru de alesii PSD

Consilierii PSD se pronunta impotriva deciziei administratiei locale si ADLO de-a finanta Scoala Internationala Oradea, unitate de invatamant privata cu predare in limba engleza ce urmeaza sa funcţioneze din aceasta toamna.

Grupul alesilor municipali format din Liviu Sabau Popa, Nicolae Avram, Adrian Negrea, Mariana Blaga si Aurel Mohan vin si cu argumente. Ei considera ca a pune parterul Campusului „Partenie Cosma”, realizat din banii oradenilor,la dispozitia unei scoli private, e o mare greseala. La fel de grav e si sa vaduvesti elevii Colegiului Economic de 12 sali de clasa, ceea ce ar duce in viitor la program in două schimburi, pentru ei.

De asemenea, alesii PSD Oradea critica oferta Executivului condus de Ilie Bolojan, privind dotarea noii scoli patronate de Fundatia “Lumina”. Valoarea investitiei se ridica la peste 150 de mii de euro. Si cum asta nu ar fi destul, administratia locala s-a angajat si sa suporte pierderile preconizate in primii ani de funcţionare a ISO( International School of Oradea), sumele ridicadu-se pana la 150.000 de euro/an. Asta in conditiile in care pentru fiecare copil inscris se va percepe suma de minim 4300 de euro pe an.

Consilierii social democrati mai spun ca scoala nu are aprobarile necesare iar cu banii promisi s-ar putea reabilita Colegiul National “Mihai Eminescu”, singurul din tara in 2017, care a avut 5 absolventi cu 10 pe linie la Bac.

Distribuie informația
Alte știri