Investiții în sănătate la Nucet,  cu fonduri europene

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de marți, 15 noiembrie, un proiect de hotărâre privind dotarea Spitalului de Psihiatrie Nucet cu echipamente pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale.

Proiectul are ca obiective achiziționarea unor echipamente, utilaje și consumabile pentru limitarea la maximum a riscului de infectare și de transmitere a infecțiilor nosocomiale și tratarea eficientă a pacienților cu IAAM (infecția asociată asistenței medicale și cu infecții cu bacteria Clostridium Difficile).

În prezent, rata de incidență a cazurilor cu infecții asociate asistenței medicale (IAAM) este de 2,10%, iar rata infecțiilor cu Clostridium Difficile de 0,7%.

Avem oportunitatea accesării unor sume din fonduri europene pentru dotări și investiții în sănătate. Sper să câștigăm acest proiect și condițiile de la Nucet să fie mai bune. Acest proiect vine în completarea proiectului de reabilitare termică deja depus”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Valoarea totală a proiectului este de 962.686, 15 lei, cu TVA inclus, din care 192.540 lei este contribuția din bugetul Consiliului Județean Bihor.

Proiectul „Dotarea Spitalului de Psihiatrie Nucet cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” va fi depus spre finanțare cu fonduri europene în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta 12 – Sănătate, investiția 2 – Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

În ședința ordinară a fost aprobat și un proiect de hotărâre privind semnarea unui acord de parteneriat între Consiliul Județean Bihor și Spitalul de Psihiatrie Nucet, cu scopul implementării proiectului prezentat mai sus.

Vă reamintim că în acest an Consiliul Județean Bihor a mai depus o cerere de finanțare pentru un proiect de reabilitare a Spitalului de Psihiatrie Nucet, cu scopul creșterii eficienței energetice. Acesta ar urma să fie finanțat tot prin PNRR.

Distribuie informația
Alte știri