Investiţii publice în zona centrală, în urma unor protocoale cu Episcopia Romano-Catolică şi cea Greco-Catolică

Protocolul care urmează a fi semnat cu Episcopia Romano-Catolică se referă la construirea unei parcări supraetajate în zona curții interioare a Primăriei Municipiului Oradea, care afectează două proprietăți, una publică a Municipiului Oradea iar cealaltă privată, a Episcopiei Romano-Catolice, cu acces din str. Primăriei și str. Tudor Vladimirescu. Pe partea terenului deținut în proprietate de către Episcopia Romano-Catolică se află un imobil compus din teren cu o suprafață de 1922 mp și o construcție cu suprafața utilă de 548 mp. Clădirea existentă nu are o valoare arhitecturală deosebită și în prezent găzduiește spații comerciale, spații de locuit, anexe gospodărești, hol comun rezidențial și comercial.

A doilea proiect prezentat de către primar se referă la un acord de colaborare cu Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică din Oradea, în vederea realizării unui spațiu public de relaxare integrat în complexul architectonic urban Piața Unirii, în curtea Catedralei „Sfântul Nicolae” și amplasarea în această locație a statuii lui Iuliu Maniu.

În scopul proiectării și amplasării statuii se va organiza un concurs de arhitectură pentru amenajarea spațiilor publice, în termen de șase luni de la primirea amplasamentului de către municipiul Oradea. Realizarea statuii va fi suportată din bugetul local, termenul de amplasare a acestuia fiind 30.04.2019. Lucrările de amplasare a statuii și de reamenajare a curții catedralei vor fi finalizate în termen de un an de la obținerea autorizației.

Realizarea acestor investiții are ca scop adaptarea orașului la necesitățile actuale ale cetățenilor, precum și ridicarea nivelului de atractivitate al orașului și al gradului de confort al cetățenilor.

Distribuie informația
Alte știri