Invitatie in Gradina Zmeilor unde fiecare stanca are povestea sa

La poalele dealului Dumbrava, in apropiere de Jibou (doar 10 km) se afla un alt loc mirific, o rezervatie naturala geologica cu totul deosebita: Gradina Zmeilor.

Specialistii considera acest areal, unic in Europa, existand in intreaga lume doar 3. Ei sustin ca e vorba de un fund de mare cu roci vulcanice, marturie stand scoicile si fosilele de melci prezente pe multe dintre stancile aflate in continua transformare.

Fiecare stanca isi are propria poveste si propriul nume. Astfel, in Gradina Zmeilor puteti face cunostinta cu Fata Catanii, Zmeul si Zmeoaica, Eva, Capitanul, Soldatii, Degetelul, Mosul si Dorobantul. Indiferent daca exista sau nu un sambure de adevar in legendele locale, locul din Salaj are un farmec aparte.

Natura a modelat bucatile de piatra si le-a dat forme intersante: coloane, metereze, poduri, ciuperci, ace etc.. Intreaga rezervatie naturala se intinde pe o suprafata de 5 ha. Acest loc absolut fascinant, aflat in mijlocul naturii nu e departe de noi(149 de km de la Oradea) si merita sa fie vizitat.

 

Distribuie informația
Alte știri