Invitatie in Muntii Rodnei! In Poiana cu narcise vor canta Grigore Lese si Grupul Iza

Sute de turiști sunt așteptați să urce la acest sfârșit de săptămână în Munții Rodnei, până la altitudinea de 1.600 metri, pentru a admira covorul alb de narcise de pe versantul estic al Vârfului Saca. Primăria comunei Rodna este pregătită să îi întâmpine cu un festival organizat în premieră în cinstea acestor flori.

Poiana cu narcise (Narcissus stellaris) este declarată rezervație prin Legea nr.5/2000, având o suprafață de cinci hectare. În perioada de înflorire, care începe la mijlocul lunii mai și ține două-trei săptămâni, poiana oferă o imagine inedită, mulțimea de flori albe fiind întreruptă pe ici, pe colo, de flori de argințică, gențiană sau brândușe de primăvară.

Pentru a veni în sprijinul turiștilor, rangerii din Parcul Național Munții Rodnei s-au mobilizat la acest sfârșit de săptămână și vor organiza drumeții, prima plecare fiind sâmbătă, 20 mai, la ora 08,30. De asemenea, jandarmii montani vor patrula în zonă, pentru a fi la dispoziția turiștilor cu sfaturi privind modul de comportare pe timpul excursiilor.

Pentru ca experiența să fie și mai interesantă, primăria comunei Rodna s-a gândit să organizeze în zilele de 20 și 21 mai, pentru prima dată, festivalul „Sărbătoarea narciselor”, drumeții urmând să fie așteptați la întoarcerea din poiană cu preparate la ceaun și cu concerte de muzică folk și populară.

Scena festivalului va fi amenajată la kilometrul 4 al drumului ce leagă Valea Vinului de Rodna, printre artiștii anunțați numărându-se Grigore Leșe, grupul Iza, Magda Puskas, Vali Șerban și Florin Săsărman.

Distribuie informația
Alte știri