Invitație în paradisul trandafirilor, popas pentru relaxare și desfătarea simțurilor

Foto: romaniamama.ro

La 10 kilometri de Arad, în localitatea Mândruloc, se află într-adevăr un mândru loc cu parfum de trandafir numit „Eutopia Gardens”. Parcul floricol de 24 ha, a cărui construcţie este încă în derulare,a început în anul 2002. Spaţiul este deja cadrul de desfăşurare pentru diverse activităţi cultural-educative, artistice, sportive şi de agrement.

Denumirea parcului provine din limba greacă, însemnând loc frumos. În fapt, locul, mărginit în vest de dealurile Ghiorocului şi în sud de pădurile Vladimirescu şi râul Mureş, a avut aceeaşi denumire şi în perioada imperiului austro-ungar, numindu-se pe atunci Schoendorf.

Structura parcului cuprinde două mari zone: una destinată colecţiilor de plante şi alta grădinilor tematice. Oricine tranzitează zona, este bine-venit într-un popas de relaxare şi destindere.

Inedit pentru țara noastă este modul de întreținere al parcului. Toți trandafirii de aici au la rădăcină argilă expandată adusă din Australia. Scopul argilei este acela de a capta apa din sol chiar și până la două săptămâni, plus că aceasta nu permite ierburilor să crească. Toate acestea au transformat parcul într-un loc de pelerinaj pentru cei care îndrăgesc trandafirii.

Distribuie informația
Alte știri