Invitație la cea de-a șaptea ediție a Festivalului „Holnap Után”

Teatrul Szigligeti din Oradea organizează cea de-a șaptea ediție a Festivalului „Holnap Után”. În perioada 1-5 mai, publicul va putea alege între cele 12 spectacole prezentate de 8 trupe din 3 țări.

Pe 1 și 2 mai, în deschiderea festivalului, orădenii sunt invitați de studenții din anul 5 ai Universității de Artă Teatrală și Cinematografică de la Budapesta, care prezintă o adaptare a celebrei „Livada de vișini” de Cehov. În a treia zi de festival, de la ora 17 se joacă monodrama Teatrului Kosztolányi Dezső din Subotica, „Carton și conopidă”, iar de la 18 este programat spectacolul studentei Universității de Arte Târgu-Mureș, Renczés Viktória, intitulat „Hateha”.


În cadrul secției dedicate universităților, în 4 mai, de la ora 17, studenții în anul trei ai Institutului Maghiar de Teatru al UBB prezintă spectacolul „De veghe în lanul de secară”, iar pe 5 mai, de la ora 15, publicul este invitat la spectacolul de dans „Ritualul primăverii”, tot în interpretarea studenților UBB. Seria spectacolelor-studio se încheie cu o producție scrisă și regizată de Lovassy Cseh Tamás, „România 100”. Piesa trupei independente Waitingroom Project analizează relațiile româno-maghiare, dar și fenomenele sociale specific ardelenești.


Distribuie informația
Alte știri