Invitaţie la Cinema Moștenirea, cel mai mic club cinema de pe Planeta România

Experiment Teatru Clandestin propune un eveniment inedit care înglobează trei acţiuni culturale originale. Pe data de 13 octombrie, de la ora 20:00, publicul este aşteptat la Tragedie pentru o singură voce , un spectacol „concert” în interpretarea actriței Anda Tămășanu, după romanul Confidențe Fictive de Nina Cassian.

Spectacolul radiografiază un inevitabil destin al unui personaj care ne conduce delicat în autopsia unei tragedii trăite ,….într-o lume reală, prin intemediul cuvintelor și  vocii performerului, o voce dezorientată, un strigăt, care traversează sentimentele și trăirile spectatorului. Scenariul, regia, scenografia şi aranjamentul scenic vor fi realizate de către Sebastian Bărbălan, în timp ce luminile de către Papp Peter. Spectacolul va avea loc în foaierul Teatrului de Vară al Cetății Oradea și face parte din proiectul mai amplu al asociației, MetaDRAMA,  proiect susținut de către DDIP și DSC Bihor.

Începând cu ora 22:00 va fi deschiderea oficială a celui mai mic club cinema de pe Planeta România: Cinema Club Moștenirea (CCM). Evenimentul presupune vizionarea unui film care va fi discutat ulterior, urmată de o MetaPARTY de unde voia bună și  muzica anilor ’80 vor fi de nelipsit. Evenimentul va avea loc în corpul I, subsol din Cetate.

Acest Cinema se prezintă ca un container anarhic de imagini unde veți găsi cinematograful experimental, cinematograful invizibil, uitat sau recuperat, cinematograful de autor românesc și internațional. Cinema Club Moștenirea se va ocupa de filmul de artă, de autor, filme care nu sunt transmise în cinematografele tradiționale. De asemenea, E.T.C. va prezenta: forme de imagini(interviuri, reportaje, live action, cartoon), filme document de relevanță istorică și scurt-metraje.

Clubul este pentru cei care iubesc cinematograful de artă, pentru cei cărora le place să privească filme noaptea, filme de valoare, restaurate, recuperate, mute, alb-negru, documentare.

Evenimentul  este îngrijit de către Sebastian Bărbălan sub egida E.T.C. Pentru mai multe informații şi rezervări:0757 365 146, 0743 183 717 sau crea.arta@gmail.com.

 

 

Distribuie informația
Alte știri