Invitație la expoziția “Dacii de la munte. Dacii de la câmpie”

La sediul Muzeului Orașului din Cetatea Oradea va avea loc, marți, 20 martie, ora 12, vernisarea expoziției “Dacii de la munte. Dacii de la câmpie”. Evenimentul își propune să răspundă unei serii de întrebări de bază, precum Cine sunt dacii? Cum trăiau ei? etc.

Expoziția este organizată în colaborare cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane (Deva), Universitatea de Vest (Timișoara) și Muzeul de Arheologie, Istorie şi Etnografie din Hunedoara. Vor lua cuvântul Sorin Tincu, managerul Muzeului Castelului Corvinilor, conf univ. dr. Dorel Micle (Universitatea de Vest) și dr. Iosif Vasile Ferencz, (arheolog, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva).

Vor fi peste 90 de exponate (cuie, scoabe, ținte, cuțite, brăzdare, nicovale, vârfuri de săgeți, lingouri, fragmente ceramice etc.), menite a permite creionarea unei imagini în legătură cu stadiul de dezvoltare a societății dacice din perioada anterioară cuceririi romane. Expoziția va rămâne deschisă pentru public în intervalul 20 martie – 15 mai 2018.

Distribuie informația
Alte știri