Invitaţie la Holnap Feszt 2017. Comunicat

Asociaţia Culturală Holnap şi Revista Culturală Várad vă invită cu drag la a cincea ediţie a Festivalului Holnap (Holnap Feszt), ce va avea loc la Casa Darvas – La Roche în 21 şi 23 septembrie a.c.
În data de 21 septembrie, joi seara vă invităm la Studioul Szigligeti (Str. Moscovei) la spectacolul Bară şi autogol (Kapufa és öngól), cu supratitrare în limba română.

În 22 septembrie, vineri după deschiderea festivalului de la ora 17:45, prezentăm volumul de nuvele Diógyerek al actorului Mátyás Zsolt Imre, după care, la ora 19 faceţi cunostinţă cu poeta Athena Farrokhzad (Suedia) şi a traducătorilor în limba română respectiv limba maghiară a volumului de poezie Alb pe alb. Participă actorii Ioana Dragoş Gajdo (Teatrul Regina Maria), Kovács Enikő (Teatrul Szigligeti). De la ora 21 vă invităm la sala Studio Szigligeti la un performance interpretat de studenţii facultăţilor de artă teatrală din Târgu Mureş şi Cluj Napoca, pe baza textelor tinerilor autori din Oradea.

În 23 septembrie, sâmbătă la ora 11 în cafeneaua Silent vom discuta liber, la o cafea, despre cultură, literatură cu participarea directorului general al Teatrului Naţional din Târgu Mureş, Gásparik Attila.
La ora 16:30 din nou in Casa Darvas – La Roche vom prezenta cartea venerabilului profesor şi istoric literar dl. Dánielisz Endre, după care vă facem cunoştintă cu doi dintre membrii Asociaţiei Tinerilor Scriitori din Ungaria (FiSZ). La ora 19 va avea loc prezentarea volumului de eseuri despre teatru, scris de Gáspárik Attila. Actor, directorul general al Teatrului Naţional din Târgu Mureş, orădean de origine dl. Gáspárik intră în dialog cu spectatorii despre drumul său parcurs in viaţă, despre dragostea eternă pentru teatru.

Festivalul Holnap se încheie la Studioul Szigligeti cu concertul formaţiei orădene Columbo’s Wife. Intrarea este liberă la toate evenimentele festivalului.

Distribuie informația
Alte știri