Invitatie la lansarea cartii “Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu” de Tatiana Niculescu

Librăria Humanitas Oradea vă invită luni, 15 mai, de la ora 18.00, la lansarea cărții Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu de Tatiana Niculescu, apărută la Editura Humanitas. Invitat, alături de autoare: Dan-Liviu Boeriu. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

„Titlul acestei cărţi, împrumutat din textul lui Emil Cioran Mon pays, rezumă cel mai bine vâltoarea anilor ’30 în România, acea epocă a «martirilor sângeroşi» sau a «visătorilor sanghinari», întemeietori ai unei «mişcări crude, amestec de preistorie şi profeţie, de mistică a rugăciunii şi a revolverului». O epocă, spune Cioran, care «fusese întemeiată pe idei feroce» şi care «a dispărut în ferocitate».

Tatiana Niculescu este scriitoare, autoare a romanelor Spovedanie la Tanacu, Cartea judecătorilor, Nopţile Patriarhului, În Ţara lui Dumnezeu, Povestea domniţei Marina şi a basarabeanului necunoscut şi a două piese de teatru (Spovedania şi Brâncuşi contra SUA), semnate cu numele Tatiana Niculescu Bran. Romanul ei de debut, Spovedanie la Tanacu (Humanitas, 2006), a devenit piesă de teatru în dramatizarea autoarei şi în regia lui Andrei Şerban. Acelaşi roman a stat la baza filmului După dealuri, care a obţinut premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cannes în 2012.

Distribuie informația
Alte știri