Invitaţie la lansarea volumului” Cum am devenit român”

Miercuri, 29 noiembrie, ora 18:00, la librăria și cafeneaua R&R (Str. Republicii nr. 22), va avea loc lansarea cărții „Cum am devenit român”, volum recent ieșit de sub tipar și prezentat, în premieră, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus de la București.

Autorul, SZÉKELY ERVIN s-a născut în 1957, la Salonta. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai“, din Cluj. A ocupat posturi de consilier juridic şi a lucrat ca ziarist. În perioada 1992–2004 a fost deputat în Parlamentul României, iar în următorii patru ani, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. În prezent este jurnalist în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune.

În afară de “Cum am devenit roman”, SZÉKELY ERVIN a publicat cinci cărţi în limba maghiară: două volume de publicistică şi trei romane. Aceasta este a doua carte apărută şi în limba română, după Jilţ şi caldarâm (Curtea Veche Publishing, 2016).

“Experienţele descrise în “Cum am devenit roman”, născute din convieţuirea româno-maghiară, devin extrem de interesante și foarte amuzante, atunci când lucrurile nu sunt așa cum se aștepta să fie, când realităţile românești cu care intră în contact îl suprind în mod plăcut și îl fac să piardă certitudinile pe care comunitatea sa a încercat să i le transmită”. Cartea e disponibilă atât în limba română cât și în limba maghiară.

Distribuie informația
Alte știri