Invitaţie la voluntariat: „1001.2 Jucării pentru copii”

În 2016, după ce Andrea, voluntara asociaţiei Love Bihor a cusut diverse jucării din fetru pentru utilizarea în cadrul activităţilor de la grupă, ea fiind educatoare, am iniţiat proiectul 1001 jucării pentru copii prin care ne-am propus să coasem manual, din fetru 1001 de jucării prin implicarea a cât mai multe persoane, atunci am reuşit să implicăm aproape 500 de persoane de toate vârstele din întreg judeţul Bihor, o parte din ei au fost elevi de la clasa pregătitore până la liceu, incluzând această activitate în programul de „Şcoala altfel” sau după ore petrecând o dupămasă la „şezătoare” împreună cu părinţii sau bunicii, la final, în luna decembrie am avut peste 1300 de jucării cusute. În luna decembrie, jucăriile au fost împărţite copiilor din spitale, centre de plasament, grădiniţe din mediu rural atât în Bihor cât şi în alte judeţe din ţară cu ajutorul colaboratorilor noştri.

După succesul din 2016 al proiectului 1001 jucării pentru copii, am decis sa reluăm proiectul și sa coasem din nou 1001 jucării pentru tot atâția copii nevoiași :). Astfel, propunem întâlniri săptămânale, în fiecare miercuri între orele 16-19 pe strada Cuza Vodă nr 17, sediul Fundaţiei Life Tineret Oradea- partenerul proiectului, până în data de 27 noiembrie inclusiv, înafară de asta vă propunem şi două zile de cusut maraton, în intervalul 11-19 la aceeaşi adresă, sâmbătă 19 octombrie şi sâmbătă 9 noiembrie. Pentru cine doreşte să organizeze atelier de lucru în clasă sau într-un grup privat ne poate contacta la numărul 0757932187 pentru a stabili detaliile.

Spre deosebire de prima ediţie, anul acesta ne-am propus să realizăm câteva seturi educaţive care să fie donate grădiniţelor din mediu rural şi şcolilor speciale. Vă punem la dispoziție toate materialele necesare! După realizarea jucăriei o puteți poza după care va trebui sa o lăsați în grija noastră pentru ca în luna decembrie să ajungă la copilași. Proiectul este finantat prin progamul „START ONG” ,un instrument de finanțare comunitară lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative.

Distribuie informația
Alte știri