Ioan Cupșa: PNL “nu a tras toate gloanțele” sesizărilor de neconstituționalitate!

foto/ arhiva

Deputatul PNL Ioan Cupșa, membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, salută deciziile CCR privind cele trei “legi ale justiției”, promovate de către majoritatea parlamentară PSD-ALDE și atacate de PNL, la Curtea Constituțională.

“Demersurile noastre legale, sesizările de neconstituționalitate formulate de către PNL și-au atins scopul: modificările toxice propuse de către PSD-ALDE nu produc în acest moment efecte juridice! I-am împiedicat pe cei din PSD-ALDE să-și atingă scopul propus prin modificările legislative. Un important exemplu este acela că revocarea procurorului șef al DNA va fi o decizie a președintelui României. Președintele nu este eliminat din procedura de revocare așa cum își doreau PSD-ALDE!”, spune deputatul Ioan Cupșa.

In opinia sa, reîntoarcerea pachetului legislativ în Parlament nu va reprezenta, însă, sfârșitul luptei pe care PNL o duce împotriva adoptării acelor modificări neconstituționale, la cele trei legi ale justiției, susținute de către PSD și ALDE.

Referindu-se la încercarea de decredibilizare a DNA, a Parchetului General și a instanțelor de judecată, deputatul Ioan Cupșa consideră că se urmărește slăbirea puterii de reacție a instituțiilor și autorităților publice, slăbirea eficienței activității de combatere a fenomenului infracționalității mari – având drept ultim scop protejarea intereselor infractorilor!

Distribuie informația
Alte știri