Ioan Mang: Banii din Consiliul Judetean Bihor se impart de catre consilierii alesi si nu la sediul PNL, de catre presedintele partidului. Video

“Banii din Consiliul Judetean Bihor se impart de catre consilierii alesi si nu la sediul PNL de presedintele partidului”, E declaratia vicepresedintelui administratiei judetene, Ioan Mang. Acesta, la fel ca si seful institutiei, Pasztor Sandor sustin ca liderul PNL Bihor, “Ilie Bolojan nu a fost nici CORECT si nici Cinstit in afirmatiile facute in conferinta de presa de luni, 23 aprilie”.

De la inceputul acestui an, spun liderii CJ Bihor s-a pus pe site-ul institutiei bugetul depolitizat (fara impartirea banilor pe unitati teritorial administrative), pentru a fi votat de plenul alesilor judeteni. La fel se va intampla si in sedinta de miercuri, 25 aprilie. Si asta ca sa se poata da salariile angajatilor si ai celor din institutiile subordonate, iar administratia bihoreana sa poata functiona normal, nu in regim de avarie ca si pana acum.

Liberalii insa conditioneaza votul de impartirea banilor catre primarii. Ei se plang ca in 2017 nu toti edilii lor au beneficiat de fonduri de la CJ Bihor, dar datele prezentate spun ca administratiile conduse de liberali au primit 7 milioane de lei, peste 20% din total, iar unii nu au solicitat deloc fonduri. Asta in conditiile in care sefii CJ au fost purtati in tribunale un an de catre alesii judeteni din PNL, fapt fara precedent in Romania.

In plus, spun Mang si Pasztor, banii pentru 2018, atunci cand bugetul va fi votat, se vor imparti in CJ prin votul consilierilor, in functie de arierate si de cofinantari, si nu pe baza unei formule agreate doar de Ilie Bolojan.

Distribuie informația
Alte știri