Ioan Mang: Banii prin PNDL se dau pe proiecte, nu pe culoarea ochilor primarilor – VIDEO

Banii prin PNDL se dau pe proiecte , nu pe culoare ochilor primarilor. Declaratia ii apartine vicepresedintelui CJ Bihor, Ioan Mang. El sustine ca 75 de unitati administrative din judet vor primi bani prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL).

In alocari, s-a aplicat criteriul „primul venit, primul servit”, urmandu-se clar insa anumite criterii.
Prioritate au avut scolile, gradinitele si cresele ce necesita reabilitare, apoi investitiile in drumuri judetene, urmate de lucrari pentru infrastructura de apa, canalizare, drumuri comunale, strazi, unitati sanitare si iluminat public.

In Bihor vor ajunge peste 750 de milioane de lei. Cea mai mare suma de mai bine de 115 milioane de lei, va fi directionata pentru lucrarea de reabilitare si modernizare a DJ 764 Beius – Rosia – Astileu – Alesd, ce masoara 33 de kilometri. Cei mai putini bani, insemnand 87,7 mii de lei vor fi alocati Scolii cu clasele I-IV din satul Lupoaia, comuna Holod, pentru reabilitare termica si amenajare grupuri sanitare.

In total, in Bihor, se vor finanta pana in 2020, 173 de obiective de investii. Primarii celor 26 de unitati administrative, care nu vor primi bani prin PNDL 2, nu au de ce sa se planga, sustine Ioan Mang. Si asta pentru ca nici nu au depus vreun proiect in acest sens.

Distribuie informația
Alte știri