Ioan Mang: „Săptămâna viitoare încep lucrările la drumurile județene Sâmbăta – Dobrești și Dobrești – Luncasprie – Roșia”

Vicepreședintele Ioan Mang a anunțat pe facebook că s-a împreună cu Filip Cheseli, directorul general al Direcției Tehnice din Consiliul Județean Bihor, s-a întâlnit cu doamna primar Cornelia Laza, primarul comunei Sâmbăta, cu domnul primar Nicolae Neag, primarul comunei Dobresti și cu reprezentantul constructorului pentru a discuta unele probleme de organizare referitoare la începerea lucrărilor la acest drum important aflat într-o stare foarte proastă.

Această investiție a Consiliului Județean Bihor acoperă 20,964 km, iar valoare totală este de 50.071.822,64 lei. Termenul de finalizare este de 24 de luni, adică luna mai a anului 2022. Finanțarea este asigurată prin programul PNDL2.

Unii vor spune ca era și cazul și le dau dreptate! Din păcate până în 2016 conducerile PNL – PDL ale județului Bihor nu au făcut nimic nici cu acest drum. Din 2016 a trebuit să realizăm Studiul de fezabilitate, să obținem finanțarea de la Guvernul PSD prin PNDL2, să facem lucrările de cadastrare și întăbulare a drumului, să desfășurăm licitația pentru proiectare și execuție. Semnarea contractului a avut loc în septembrie 2019, iar de atunci s-au realizat și recepționat proiectul tehnic, emiterea avizelor și autorizațiilor. Așa am ajuns astăzi în faza de începere a execuției lucrării.

Alte știri