Ioan Mintaș solicită Guvernului 5 măsuri pentru IMM-uri

Prim-vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMM) din România, prof. univ. dr. Ioan Mintaş a transmis luni, într-un comunicat, primele cinci măsuri pe care noul Guvern ar trebui să le implementeze în domeniul fondurilor europene, solicitate de IMM-uri, printre care debirocratizarea şi corelarea electronică a Finanţelor, Casei de Asigurări de Sănătate şi Casei de Pensii.

„Dezvoltarea IMM-urilor din România depinde foarte mult de programele de finanţare cu fonduri europene. Pentru că, având în vedere dobânda foarte mare la creditele cu care băncile din România dau credite, nu poţi concura cu IMM-urile din celelalte ţări europene, unde creditele încep de la 1% faţă de 8% cât sunt la noi. Şi atunci singurele măsuri prin care se pot dezvolta IMM-urile sunt aceste start up-uri care sunt pe domenii,” a declarat, pentru AGERPRES, Ioan Mintaş.

Potrivit acestuia, prima măsură se referă la operaţionalizarea Programului Romania Tech Nation, care implică, la rândul ei, alte patru submăsuri: transformarea digitală a întreprinderilor, cu focus pe educaţia antreprenorilor şi a angajaţilor din IMM-uri; tranziţia de la şcoală la viaţa activă a elevilor şi studenţilor prin pregătirea acestora pentru Industria 4.0 prin oferirea unor programe integrate de consiliere profesională şi de pregătire în domeniul competenţelor digitale de bază. Vezi mai departe pe agerpres.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri