Ioana Mihăilă: Finanţarea sistemului de sănătate trebuie să se facă în funcţie de performanţă

Ioana Mihăilă a declarat că finanţarea sistemului de sănătate trebuie să se facă în funcţie de performanţă. Ministrul Sănătăţii a precizat că mecanismele de plată prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vizează alocări după acest principiu.

„Acum măsurăm primitiv, raportăm nişte costuri aproximative, raportăm număr de pacienţi şi centralizăm şi raportăm pe cazuri de boală şi pe anumite patologii. Cred că putem să gândim mult mai proactiv toată această activitate, să nu ne oprim la a solicita furnizorilor medicali nişte date numerice (…) şi cred că trebuie să legăm finanţarea de performanţă, pentru că e clar că e singurul mecanism care va duce la creşterea performanţei în viitor. Noi avem prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pilotarea unor mecanisme de plată pe performanţă, este, practic, obiectivul I al reformei I a componentei sănătate pe care l-am stabilit”, a declarat ministrul Sănătăţii în timpul unei dezbateri, potrivit DCNews.

Ministrul a mai precizat că dacă lucrurile funcţionează bine, aceste mecanisme de plată pe bază de performanţă se vor extinde la nivel naţional.

Distribuie informația
Alte știri