Iohannis: Din 15 iunie va fi posibilă redeschiderea grădinițelor și creșelor private. Starea de alertă va fi prelungită

După data de 15 iunie va fi posibilă redeschiderea grădinițelor, creșelor și a instituțiilor de tip after-school private, a anunțat președintele Klaus Iohannis. De asemenea, se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante și locuri de joacă, piscinele exterioare și sălile de fitness și se vor putea organiza evenimente private. În același timp, șeful statului a spus că starea de alertă va fi prelungită încă o lună.

”Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu a crescut semnificativ, dar nici scăzut semnificativ, considerăm că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxarea, adică unele restricții care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie. După 15 iunie, se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă, Vor fi posibile evenimente private, nu publice, private, cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 30 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50 dacă vor acea loc în exterior. Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor avea de mers la lucru și în perioada vacanței, va fi posibilă, nu obligatori, dar posibilă, redeschiderea after-school-urilor, grădinițelor și creșelor private, va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness, dar cu respectarea unor norme foarte stricte”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintel ea mai anunțat că se impune prelungirea stării de alertă având în vedere că numărul cazurilor nu a scăzut semnificativ.

Alte știri