IPJ BIhor: 4.200 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri. Peste 900 de sancțiuni aplicate și 149 de permise reținute

Peste 1.000 de poliţişti bihoreni au fost la datorie, pentru ca minivacanţa prilejuită de 1 Mai și de Paştele de rit ortodox să fie petrecută în siguranţă de către cetățeni, iar manifestările organizate în judeţul Bihor să se desfăşoare fără evenimente nedorite.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 30 aprilie – 6 mai a.c., au acționat zilnic, peste 110 patrule pedestre sau auto.

Au fost desfășurate 36 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integratși au fost efectuate 33 de filtre, în cadrul cărora au fost legitimate 4.497 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 4.208 testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri. Polițiștii bihoreni au intervenit la 413 evenimente, dintre care 402 au fost sesizate prin 112.

Astfel, au fost sesizate 133 de infracțiuni, dintre care 57 contra persoanei, 47 contra patrimoniului, 16 infracțiuni la regimul siguranței rutiere și 13 infracțiuni de altă natură.

De asemenea, au fost prinse în flagrant delict 31 de persoane, cercetate pentru comiterea de infracțiuni, fiind depistate două persoane urmărite.

Polițiștii din Bihor au aplicat 916 sancțiuni contravenționale, în valoare de 479.540 de lei. Ca măsuri complementare, au fost reținute 149 de permise de conducere, dintre care 23 ca urmare a consumului de alcool sau alte substanțe interzise, 84 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 10 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și au fost retrase 59 de certificate de înmatriculare.

În această perioadă, zilnic, poliţiştii rutieri și de ordine publică au acţionat pe drumurile naționale pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave.

Polițiștii din Bihor vor continua acțiunile și în perioada următoare, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii rutieri acționează cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind echipamentele din dotarea Poliției Române, pentru supravegherea traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Cetățenilor care încă se află în vacanță, le recomandăm să nu uite de siguranța personală, pentru ca această perioadă să nu se încheie în mod nefericit, să respecte regulile de circulație și să își ia măsuri de protecție a bunurilor personale.

Celor care în aceste zile călătoresc, le recomandăm să conducă prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere și să ia periodic pauze de la condus.

Distribuie informația
Alte știri