Israelul a trecut prin cele mai sângeroase zile de la înființarea statului

Foto: 3.nhk.or.jp

Atacurile grupării Hamas nu s-au încheiat și, până acum, s-au înregistrat cel puțin 1000 de morți, cei mai mulți – civili. Alte 2.000 de persoane au fost rănite de militanți.

Pentru a doua noapte consecutiv, tirurile de rachete și bombardamentele au înroșit cerul în Israel. Militanții Hamas au lansat sute de rachete asupra aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv, dar și asupra unor orașe din sudul țării, cum ar fi Ashkelon sau Ashdod.

În paralel, aviația israeliană a bombardat sistematic ținte din Fâșia Gaza. Mai multe clădiri au fost distruse complet de rachetele israeliene, iar oficialii au raportat cel puțin 413 morți.

Potrivit unor surse, Israelul va declanșa o ofensivă terestră în cel mult 48 de ore. Locuitorii din mai multe zone ale Fâșiei Gaza au primit instrucțiuni să-și părăsească locuințele, pentru că acolo va avea loc o operațiune antiteroristă. Pentru ofensiva terestră, armata israeliană a trimis la granița cu Fâșia Gaza mai multe unități de tancuri și artilerie autopropulsată, cărora li s-au alăturat mii de infanteriști rezerviști. În total, Israelul vrea să cheme sub arme 100.000 de oameni.

Alte unități de blindate au fost masate în nordul Israelului, la granița cu Libanul. De aici ar putea interveni în război puternica grupare integristă Hezbollah, care a amenințat deja că va ataca Israelul dacă intervine terestru în Fâșia Gaza.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri