Israelul, prima țară care își închide granițele pentru toți străinii din cauza variantei Omicron

Foto: Profimedia

Israelul a anunţat sâmbătă că interzice intrarea tuturor străinilor în ţară pentru a limita răspândirea noii variante de coronavirus, Omicron. Această interdicţie va fi aplicată pentru o durată de 14 zile și intră în vigoare de duminică seara. Asta, în condițiile în care Israelul își redeschisese granițele pentru turiști la începutul lunii noiembrie, pentru prima dată de la începutul pandemiei, scrie The Times of Israel.

Guvernul israelian a decis sâmbătă seară și prelungirea perioadei de carantină obligatorie pentru israelienii vaccinați care sosesc din străinătate și a mai aprobat ca Shin Bet, serviciul de securitate internă, să urmărească persoanele infectate prin aplicația sa specială.

Israelienii vaccinați – care, conform normelor existente, trebuiau să facă un test de coronavirus la aterizare și să rămână în izolare până la primirea unui rezultat negativ – vor trebui acum să intre în carantină timp de 72 de ore și să facă un alt test COVID în a treia zi de la sosire. Cei nevaccinați trebuie să rămână în carantină timp de cel puțin o săptămână și pot ieși din izolare după ce primesc un rezultat negativ al testului efectuat în a șaptea zi. Israelienii care vin din țări „roșii” vor trebui să stea în carantină în hoteluri special desemnate de stat până când vor primi un rezultat negativ al testului de depistare a virusului.

Sursa: digi24.ro

Distribuie informația
Alte știri