Istoria se repeta. Un sat din Bihor e revendicat in instanta

In urma cu ceva vreme facea valva in intreaga tara faptul ca un sat intreg din Arad a fost castigat in urma unor procese intentate de mostenitorii unui nobil maghiar.

Unei singure familii instanta ii atribuise 8.700 de hectare de paduri si terenuri, adica intreaga suprafata a satului Nadas, inclusiv biserica.  Cea mai mare parte a suprafetei castigate a fost deja restituita noilor proprietari, in timp ce pentru o parte mai exista conflicte in instanta.

Situatia pare trasa la indigo, de aceasta data in Bihor. Un întreg sat este revendicat, în instanță, de mai mulţi oameni care susţin că sunt urmașii nobilului care a deţinut terenurile în vremea Imperiului Austro-Ungar. E vorba de localitatea Sacălasău Nou, apartinand de comuna Derna.

13 persoane care pretind ca sunt moştenitoarele grofului de pe vremea Imperiului Austro-Ungar au revendicat în instanță aproape întreaga suprafaţă a satului, respectiv 80 de hectare de pământ. Procesul prin care se va decide soarta localitatii merge mai departe la Judecătoria din Marghita, iar următorul termen a fost fixat pe 25 mai, spun cei de la digi24.ro

 

 

Distribuie informația
Alte știri