ISU Bihor: Alege cariera de ofițer pompier!

În acest an, la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” vor fi scoase la concurs 50 de locuri, iar începând de luni, 28 iunie și până în 29 iulie 2021, persoanele interesate, care îndeplinesc condițiile de recrutare, se pot înscrie pentru participarea la concursul de admitere.

Au început înscrierile la Facultatea de Pompieri

La nivelul județului Bihor, recrutarea candidaților pentru Facultatea de Pompieri se realizează de personalul structurii de resurse umane din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” (ISU BH).

Cererea-tip de înscriere la concursul de admitere se poate descărca de site-urile Ministerului Afacerilor Interne (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/), Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” (www.academiadepolitie.ro), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (www.igsu.ro) și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (https://www.isubh.ro/admitere/ ).

Cererea se completează de către candidat, în mod lizibil, se semnează și se trimite în format electronic la adresa de e-mail: lidia.sechel@isubh.ro, în perioada 28 iunie-11 iulie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun documentele solicitate până la data de 23 iulie 2021. Tot până la aceeași dată, se va realiza evaluarea psihologică a candidaților, conform planificării.

Taxa de înscriere la concurs se achită de către candidații declarați apt psihologic, în perioada 26 – 29 iulie 2021 (data operațiunii bancare), potrivit precizărilor publicate pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, la secțiunea Admitere.

Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice va avea loc în perioada 16 – 22 august 2021, iar proba de evaluare a cunoștințelor între 25 – 26 august 2021.

Urmează examinarea medicală care se va realiza, în perioada 31 august – 19 septembrie 2021, potrivit prevederilor Ordinului M.A.I. nr. 105/2020, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe  site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, până la data de 22 septembrie 2021.

Activitățile organizate în vederea recrutării și selecției candidaților vor fi desfășurate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a potențialelor îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 în rândul candidaților și a personalului implicat.

Detalii despre procedura de admitere, numărul de locuri aprobate, formularele și documentele necesare completării dosarului de recrutare și alte date de interes sunt postate pe site-urile Ministerului Afacerilor Interne (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/), Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” (www.academiadepolitie.ro), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (www.igsu.ro) și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (www.isubh.ro) – Secțiunea Cariera) sau pot fi obținute la sediul inspectoratului, de la personalul desemnat al Serviciului Resurse Umane, telefon 0259/411.212, interior 27107 și 27136.

Distribuie informația
Alte știri