ISU Crisana isi deschide portile pentru bihoreni de Ziua Pompierilor din Romania

Bihorenii sunt asteptati, miercuri, 13 septembrie la unitatile de pompieri din Oradea si din judet. La sediul din municipiul de pe malurile Crisului Repede, de pe str. Avram Iancu, evenimentul se va derula in intervalul orar 12:30 – 16:00.

La ora 13:00 e programat un exercitiu de descarcerare, urmat de o interventie la incendiu casnic (se va imagina un incendiu iscat de la o tigaie incinsa), iar la ora 15:00 se va prezenta tehnica de salvare a unei persoane blocata la etajul trei al unui bloc.

La cele 11 subunitati de pompieri din Oradea si judet vor avea loc activiti similare, intre orele 10:00 – 14:00, sustine cpt. Camelia Rosca, purtator de cuvant la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Crisana.

Anul acesta, pe 13 septembrie, se implinesc 169 de ani de la memorabila Batalie din Dealul Spirii, cand 166 de ostasi pompieri condusi de capitanul Pavel Zaganescu, au tinut piept celor aproape 6.000 de soldati ai ostirii otomane veniti pe pamant romanesc sa suprime idealurile Revolutiei de la 1848.

Distribuie informația
Alte știri