Îți plac păcănelele? Iată unde poți juca online în siguranță

Internetul este o sursă inepuizabilă de distracție, dar întinde și multe capcane. Cel mai bun exemplu în acest sens este oferit de cazinourile online, care se împart în două categorii: cazinouri licențiate și cazinouri ilegale (care presupun un risc ridicat de experiențe neplăcute).

În prima categorie intră platformele operatorilor care au obținut licență de la Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc, singurele pe care poți juca în siguranță dacă îți place să te distrezi la păcănele. Prin „joc în siguranță”, ne referim la mai multe aspecte:

Nu riști să primești amendă

Potrivit legislației care a intrat în vigoare în anul 2015, dacă îți deschizi cont și joc pe platforma unui operator nelicențiat, primești amendă între 5000 și 10.000 de lei. Cuantumul penalității este stabilit de reprezentanții ONJN, în funcție de activitatea pe respectiva platformă. În cazul în care ai un rulaj mare, plătești amenda maximă.

Este foarte simplu să vezi dacă un cazinou online este pe lista „lista albă” sau pe „lista neagră”: intri pe site-ul oficial www.onjn.gov.ro, în secțiunea „Approved”, și vezi care sunt operatorii licențiați (Licență clasa I). Acolo sunt trecute atât companiile care operează site-urile, cât și url-urile platformelor. Dacă te tentează un cazinou online, dar nu îl găsești pe acea listă, îți recomandăm să te reorientenzi. Nu merită să riști amenda, mai ales că operatorii licențiați oferă servicii cel puțin la fel de bine ca și cei de pe lista neagră.

Payout-urile sunt garantate

Autoritățile au grijă să verifice dacă operatorii legali își respectă angajamentele luate prin dosarul de licențiere. Controalele sunt efectuate periodic, de specialiști în domeniu, care au în vedere funcționabilitatea platformei și corectitudinea jocurilor. Astfel, atunci când te distrezi la păcănele într-un cazinou licențiat, ești sigur că rata de câștig afișată (cea stabilită de producător) este cea reală, adică operatorul nu a modificat soft-ul astfel încât Payout-ul să fie mai mic decât cel oficial, iar șansele de câștig ale jucătorului să fie infime.

Payout-ul și volatilitatea (frecvența cu care sunt acordate câștigurile) sunt indicatori importanți. Dacă vrei să te distrezi, joci la păcănele cu Payout ridicat și volatilitate redusă. În cazul în care aceste informații nu sunt afișate, ai posibilitatea de a-ți da seama la ce nivel se află pe platforme cu slot casino în variantă demo.

Ești sigur că îți primești banii

Licența garantează pentru seriozitatea operatorului. Nu se pune problema ca un cazinou online legal să nu plătească un câștig, indiferent cât de mare ar suma, întrucât vorbim de companii care pot susține fonduri de premiere de sute de milioane de euro (nu ar primi licența dacă nu ar oferi garanții în acest sens). În plus, orice scandal sau știre negativă din această zonă ar atrage probleme de imagine care ar costa foarte mult pe termen lung.

Presupunând prin absurd că un operator invocă motive care nu stau în picioare pentru a nu onora o cerere de retragere, există forul suprem, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, care intervine în favoarea jucătorului. Dacă faci reclamație, operatorul este investigat și se poate ajunge chiar la retragerea licenței. În cazul unui cazinou online ilegal nu există această pârghie.

Datele bancare și personale sunt în siguranță

Operatorii nu primesc licență dacă nu folosesc sisteme de securitate cibernetică de cel mai înalt nivel, precum cele utilizate de instituțiile bancare. Acestea sunt imposibil de spart de către hackeri, dovadă stând faptul că până acum nu s-a auzit niciodată ca informațiile din bazele de date de pe serverul unui cazinou să fi fost furate.

Așadar, datele tale sunt în siguranță, atât cele financiare, cât și cele personale. Singurele părți care au acces la ele, în cazul în care se suspectează activități ilicite, sunt autoritățile statului. Poți folosi fără emoții cardul bancar și poți furniza adresa de reședință. Nimeni nu se va folosi de informații în alt scop decât cel presupus de activitatea operatorului legal.

(Advertorial)

Alte știri