ITPF Oradea: 91 de migranți depistați într-un TIR din Turcia

Nouăzeci și unu de cetățeni din Irak și Siria, din care 44 bărbați, 18 femei și 29 copii, au fost depistați, marți, la P.T.F. Nădlac II de polițiștii de frontieră, ascunși într-un camion cu piese auto.

Potrivit comunicatului ITPF Oradea, ei aveau intenția de a ajunge ilegal într-un stat din Spațiul Schengen. Migrantii se aflau intr-un autocamion înmatriculat în Turcia, care conform documentelor de însoțire a mărfii, transporta, piese auto din Turcia pentru o societate comercială din Norvegia.

“La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu avea cunoștință despre prezența persoanelor în camion, pe timpul călătoriei el staționând în mai multe parcări”, se arată în comunicat.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii străini, iar șoferul turc este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Distribuie informația
Alte știri