Iulie vine cu prețuri mai mari pe litoralul românesc

Începând cu1 iulie, turiștii plătesc pentru cazare și șezlonguri cu aproape 20 de procente mai mult. Chiar şi aşa, la sfârșitul de săptămână au fost asteptaţi în jur de 100.000 de turişti în staţiunile de la malul mării, iar gradul de ocupare în unitățile de cazare a fost de aproximativ 70%.

În topul preferințelor turiștilor care aleg litoralul românesc sunt stațiunea Mamaia și zona Mamaia Nord-Năvodari. Cele mai căutate sunt hotelurile de trei și patru stele.

„Prețurile diferă în funcție de stațiune, de serviciile incluse și de numărul de stele al locației. Astfel, în Mamaia, o cameră într-un hotel de 3 stele pornește de la 200 de lei pe noapte, iar la un hotel de 4 stele de la 300 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus. Prețurile sunt și de 2, 3 ori mai mari dacă alegeți variantele cu demipensiune.

În Eforie Nord este puțin mai ieftin. Pentru o noapte într-un hotel de 3 stele puteți plăti minimum 140 de lei, iar o camera într-un hotel de 4 stele poate fi închiriată cu peste 600 de lei, cu demipensiune”, a spus Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte, ANAT Sud-Est, citat de stiri.tvr.ro.

Litoralul continuă să fie o destinație de weekend. Cine rămâne o săptămână la mare cu familia, a luat în calcul că poate ajunge să cheltuiască și mai mult de o mie de lei pe zi pentru mâncare, cazare, băuturi reci, sporturi nautice sau alte distracții.

Distribuie informația
Alte știri