Izvorul de la Izbuc, unic in Europa

izbuc

Creștinii ortodocși sărbătoresc în Vinerea Luminată Izvorul Tămăduirii. Mulți credincioși merg în pelerinaj la mânăstirile din țară care adăpostesc izvoare tămăduitoare, iar în biserici se oficiază slujba de sfințire a apei , cunoscută sub numele de Agheasma Mică. După sfințirea apei, preotul îi stropește pe credincioși cu apa sfințită în timp de cântă: ”Miluiește Doamne, poporul tău!”

Mânăstirea Izbuc, satul Ponoarele, comuna Cărpineț, cel mai vechi lăcaş de rugăciune din judeţul Bihor, adăposteşte un izvor unic în Europa.

Se spune că apa ţâşneşte dintre pietre, la anumite intervale de timp şi legenda aminteşte că izvorul a fost recunoscut ca o sursă tămăduitoare pentru bolnavi, după ce un copil orb s-a oprit să-şi spele ochii. La scurt timp, copilul a început să vadă.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri