Izvorul Tămăduirii, mare sărbătoare după Paști. Hram la Mănăstirea Izbuc, locul cu ape vindecătoare din Bihor

Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare marcată în calendarul creștin ortodox în fiecare an, în Săptămâna Luminată, în prima vineri de după Paști. Sărbătoarea datează din secolul al V-lea, amintind de o minune petrecută în apropierea Constantinopolului. Conform tradiției, Maica Domnului i-a descoperit împăratului Leon cel Mare un izvor cu apă vindecătoare.

În această zi, în toate bisericile se oficiază slujbe de sfințire a apei. Credincioșii care participă la Sfânta Liturghie iau agheasmă pe care o folosesc la stropirea caselor, grădinilor și ogoarelor.

În Bihor, Sfânta Mănăstire Izbuc își prăznuiește și în acest an, de Izvorul Tămăduirii, prima Vineri după Paști, unul din hramurile principale, fiind așteptați să participe la sărbătoare, credincioşi ortodocşi din Bihor, dar şi din alte colţuri ale ţării.

Vineri, 7 Mai, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, apoi se va săvârși Taina Sfântului Maslu, iar la final toți credincioșii vor primi Apă Sfințită, respectându-se normele igienico-sanitare în vigoare! Pelerinii se vor putea închina la un fragment din lemnul Sfintei Cruci, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, la icoana Mântuitorului pictată de Părintele Arsenie Boca și la moaștele Sfântului Nectarie și a mai multor sfinți. Sfânta Mănăstire Izbuc

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri