Jandarmii bihoreni si-au marit echipa. Doi pui de Rottweiler vor fi pregatiti pentru interventii

Chiar daca nu au uniforme si grade, cei doi pui de Rottweiler sunt pregatiti sa faca fata cerintelor date de catre conductori. Spik si Karma au 7 luni, sunt activi si puternici. Pana la 8 luni vor fi dresati la unitatea din Oradea iar dupa, vor fi dusi la un stagiu de pregatire la Sibiu.

Dupa stagiul de pregatire de 4 luni, unde vor fi evaluati la Centrul Chinologic Sibiu, cainii vor intra in misiuni alaturi de jandarmi. In momentul de fata, valoarea unui pui este de 4355 de lei, iar dupa ce va fi stabilita categoria de serviciu, valoarea lui va creste.

Jandarmii bihoreni se mandresc cu un Ciobanesc German care a ajuns sa valoreze 11.000 de lei. Tanu are 3 ani si jumatate si este un caine de urma. Din doi in doi ani, cainii folositi in misiuni sunt evaluati pentru a li se retesta aptitudinile si capacitatea de a executa in continuare aceste misiuni. Dupa ce cainele ajunge la pensie, se scoate la licitatie pentru gasirea unui stapan, sau poate fi adoptat de catre conductorul care s-a ocupat de el.

Distribuie informația
Alte știri