Jean-Claude Juncker: Cred că guvernul de la București nu a înțeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi țările UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni, relatează sâmbătă dpa, preluată de Agerpres.

„Acţiunea prudentă necesită o disponibilitate de a-i asculta pe alţii şi o dorinţă puternică de a pune deoparte propriile preocupări ale cuiva”, a mai spus Jean-Claude Juncker, care a punctat că există voci care au îndoieli că situaţia se prezintă astfel în cazul României. El crede că disputa politică internă a României înseamnă că ţara ar putea să nu pară o entitate unită pe scena europeană: „Un front unit este necesar acasă pentru a promova unitatea Europei în timpul preşedinţiei Consiliului”.

Luna trecută, preşedintele român Klaus Iohannis a afirmat că ţara sa nu este gata să-şi asume preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE, reaminteşte dpa. Iohannis s-a referit la situaţia complicată care a făcut ca liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, să nu poată deveni prim-ministru din cauza unei condamnări pentru fraudă electorală. Viorica Dăncilă, considerată o marionetă a lui Liviu Dragnea, este cea care deţine acest post, notează dpa, conform stiri.tvr.ro.

Foto: stiri.tvr.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri